FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , SIPAS PËRKATËSISË

Përfundim logjik:

“Viti letrar dhe artistik edhe për krijueset e krijuesët, artistët dhe artistet , studiuesit në të gjithë shtrirjen hapësirëgjërë t ë LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , ishte një vit plot rezultate , nivel dhe mirëfillësi . Si rrjedhojë e veprimit me nerv dhe tharm, në fushën e letërsisë, të artit, të studimit dhe kulturës u dalluan mjaft talente nga 45 vende të Botës , të cilët, të cilat, kanë shprehur talentin dhe janë dalluar për produktivitetin cilësor të tyre. AKADEMIA ALTERNATIVE PEGASIANE E LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, në sajë të një studimi të zhdërvjelltë si dhe të një votimi koherent, arriti të përcaktojë fituesit e vitit 2015, duke krijuar shanse për një betejë të bukur edhe për vitin tjetër letrar , në të cilin po hyjmë. Vlerësimi është dimensional dhe shumëplanësh në shumë fusha, ku spikatja është konkurruese. 
Falenderojmë të gjithë të nominuarit si dhe stafin, i cili punoi me vullnet për këtë evidentim, i cili është një rast i lavdërueshëm dhe i paproceduar, kaq gjerë, më parë…”.
U urojmë suksese gjithë fituesve!

Presidenca e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA
Tiranë, 29 dhjetor, 2015

FITUESIT KREATIVË NGA 45 VENDE TË BOTËS, PЁR VITIN 2015 , LNPSHA “PEGASI” ALBANIA , SIPAS PËRKATËSISË:

 1. “Poeti i vitit 2015”:Kurt F. Svatek Austri, Evropë
  2. “ Poeti i Paqes Universale”: Dr. Tholana Ashok Chakravarthy, India 
  3. “Poetja e vitit “ : Majlinda Shabani , Albania 
  4. “Poetja e re e vitit”: Asie Duka , Albania 
  5. “Antologjia poetike e Vitit” : Antologjia “ KORSI E HAPUR” (OPEN LANE) 3 
  6. “Poeti i Atdhedashurisë”: Mentor Thaqi ,Kosovë, me banim Gjermani
 2. “ÇMIMI ,POETI, POETJA I/E VITIT”(sipas vendeve):
  Nese Yasin, Cyprues ; Niels Hay, Danmark; Yahla Lababidi, Egypt; Despina Kontaxi, Greece; Leung Ping- Kwan Hong Kong; Ciaran O’ Driscoll Iceland; Kuldeep Srivastava India; Dr. Ada Aharoni, Izrael; Luciana De Palma Italy; Kae Morii Japan; Niculina Oprea , Romania; Adolf P. Shvjedchikov, Rusi; Jaime Icho Kozak Spain, Adonis Siri ; Robert Bly, USA ,Cynthia Atkins USA; Musa Jupolli , France; Luiz Carlos Periera, USA , Dato Barbakadze, Georgia ;Partaw Naderi, Afghanistan, Carlos Ernesto Garcia, El Salvator, Jouni Inkala, Finland
  Kristina Ehin, Estonia, Monika Rinck, Germany, Sabols Varady, Hungary
  Farideh Hassanzadeh- Mostafavi, Iran , Seamus Heaney, Ireland( Është fitues i Çmimit Nobel , viti 1995) , Baek han – Yi, South Korea , Wung Phui Nam, Malaysia, Patrick Sammut, Malta, Prof.Hadaa Sendoo, Mongoli; Anne Kennedy, New Zeland, Hanne Aga, Norway, Shi Ying, Singapore, Dr. Miguel Oscar Menassa, Argentina, Tozan Alcan, Turkey, Richard Berengarten UK;
  Brasil: Amaro Rodrigues do Nascimento, Roselia Arrudha; Arliete Piedade Louro, PORTUGAL
 3. “Shkrimtari vitit”: Dr. Moikom Zeqo , Albania 
  9. “Shkrimtarja e Vitit “: Danai Papastratou, Greece 
  10. “Njeriu i vitit “: Peço Kagjini , SHBA
  11. “Liderja e vitit “:Teresinka Pereira, IWA (OHIJO) USA
  12. “Albanologu dhe përkthyesi i vitit”: Robert Elsie, France
  13. Përkthyesja e re e Vitit”: Laureta Petoshafi, Vlorë, Albania
  14. “Simbol i Njeriut të Lirisë dhe Paqes Ndërkombëtare “ : Frei Bretto , poet, Bolivi 
  15. “Historiani i vitit”: Prof. Dr. Pëllumb Xhufi, Tiranë
  16. “Intelektualja e Vitit “ Prof. , Migena Arllati, Universiteti i Gjakovës , Kosovë
  17. “Intelektualja e vitit (për Maqedoninë) “ : Prof. Dr. Vlera Bytyçi- Ejupi, Shkup Maqedoni
  18. “Publicisti i Vitit “: Thoma Nika, Sarandë, Albania
  19. “Regjisori më i mirë i Vitit” : Laert Vasili, Tiranë, Albania 
  20. “Aktor i Vitit” Anastas Nika Sarandë , Albania
  21. “Aktore e Vitit”: Yllka Mujo , Tiranë , Albania
  22. "Artistja e re e Vitit": Eralda Çaushi, aktore Albania 
  23. “Kёngёtarja e Vitit”: Eneida Tarifa , Tiranë, Albania 
  24. “Këngëtari popullor i Vitit “ Ramadan Kllogjri, Gramsh, Albania 
  25. ”Shkrimtari për fëmijë i Vitit ”: Astrit Bishqemi , Elbasan , Albania 
  26. “Gazeta letrare e Vitit” : Gazeta “Nacional” Tiranë, Albania 
  27. “ Gazetare televizive e Vitit “: Eni Vasili, Tiranë Albania 
  28. “Gazetarja kulturore e Vitit”: Silvana Braçe , Tiranë Albania 
  29. “Piktor i Vitit”: Artan Shabani, Tiranë, Galeria e Arteve,Albania 
  30. Piktori i Vitit (Evropë)” Shefqet Avdush Emini, Holand
  31. “ Piktor i Vitit (Arbëreshët e Italisë) “: Francesco Senise , Italy
  32. “Piktorja e re e Vitit “ Lida Capa , Tiranë, Albania 
  33. Skulptori i ri i Vitit “: Murat Keraj, Gjirokastër,Albania 
  34. “Skulptorja e re e Vitit” : Arjeta Miftari , Kosovë
  35. “Studiuese e Vitit”: Wendy Mary Lyster, Glasgow, Scotland , United Kingdom
  36. “Studiuesi i Vitit (për arbëreshët )”: Papa Antonio Bellusci, Italy 
  37. “ Studiuesi gjuhësor i Vitit ( Italy)” Prof. Francesco Altimari, Italy
  38. “Organizatori më i mirë i Vitit “: A. Michael Rothemberg “ Manifestimi 100000 Poetët e Botës për ndryshim” Californi, B.Shaip Emerllahu, Tetovë, Maqedoni “DITËT E NAIMIT”, C. Andon Pango, Tiranë”DITËT E ÇAJUPIT”.
  39. “Çmimi për vepër jetësore”: Prof. Dr. Begzad Baliu, Universiteti i Prishtinës 
  40. “Çmimi pёr studime letrare”: Prof. Dr. Shaban Sinani , Tiranë, Albania 
  41. “Çmimi për studime dramatike” :Prof. Josif Papagjoni, Tiranë, Albania
  42. “Çmimi për studime filozofike”: Dr. Bashkim Abazi, Tiranë, Albania 
  43. “Çmimi për Arsimim dhe edukim”: Miradije Gashi, Gjermani 
  44. “ Çmimi për studimet arbëreshe” Papa Antonio Bellusci, Fransineto, Italiy
  45. “Çmimi pёr studime etnologjike”: Prof. Dr. Afërdita Onuzi, Tiranë, Albania
  46. “Çmimi pёr ekspozimin e vlerave mbarëshqiptare”: Prof. Dr. Zymer Neziri, Instituti Albanologjik , Prishtinë
  47. “Çmimi i hulumtimit të traditës popullore”: Naxhi Kacaruho, Gjirokastër 
  48. “Çmimi “Mik i Fjalës ” : Albert Habazaj, Vlorë, Albania 
  49. “Aktivistja për veprimtari humane”: Mira Korançe, Tiranë, Albania 
  50. “ Vlerësim i vitit për shkencën pedagogjike “ : Prof. Dr, Gjovalin Shkurtaj, Albania 
  51. “Shoqata mё aktive nё promovimin e vlerave letrare dhe tradicionale”:
  a. Shoqata e Shkrimtarëve të Tropojës me drejtues Lulzim Logu, Gjon Neçaj b.Klubi i Shkrimtareve "VOREA UJKO" Klinë, Kosovë.
  52. “ Lexuesja e vitit”: Lindita Kopliku, Shkodër, me banim në Itali
  53. “Lexuesja e re e vitit”: Jonida Qirko, Universiteti “Eqrem Çabej” Gjirokastër, Albania
  54. “Revistat letrare, kulturore më e suksesshme të Vitit ": a. Revista letrare “ Keleno” Greece e botueses Panagiota Zalloni Hristopoulou b. “Constelatii diamantine” revistă de cultură universală Doina Dragut, poete, botuese , Romania c.Revista letrare “Voice of Kolkata” e botuesit Biplab Majumdar, Indi d. “Stina për ndryshim “ e botueses Kozeta Zavalani, poete Tiranë, dh. Revista “ Majdan “ Slavica Pejovic, Serbi.
  55. “Libri studimor historik më i mirë i vitit : “ Për një sistem të ri botëror” i autorit Petro Dudi 
  56. "Grupi polifonik i vitit": “ JONIANËT “ Sarandë , Maksi Kulo, Katerina Kulo 
  57. “Lidhja, Shoqata e shkrimtarëve , poetëve, artistëve më e mirë e Vitit” : a. “ Xasteron “ Greece Presidente Panagiota Zalloni; b. “Kafe e Ideve” me President Dinos Koubatis Salaminë , Greece; c. UBE( União Brasileira de Escritores do Paulista - Pernambuco / Brasil , Presidente Margarett Leite de Oliveira dhe sekretare Lucelia Gomes, Brazil. 
  58. Kordinatorët e vitit : A. Lucelia Gomes Brazil B. Ethel David Filiphines, C. Ismet Krasniqi, Kosovë.
  59. "Krijuesi i Vitit " (Për Diasporën): Luan Kalana, Florida , SHBA
  61. " Piktori i Artit Pamor i Vitit " : Murat Zeka 
  60.. Çmimi : “Sponsori i Vitit”: sh.p.k “Teoren” Orest Çelo , Durrës, Albania
  Presidenca e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA 
  PRESIDENTI
  PROF. KRISTAQ F. SHABANI , SHKRIMTAR, POET, STUDIUES, ESTET
  IWA, WPS, AOM, 
  NJERIU I VITIT 2011” ABI (USA) 
  SEKRETARE E PËRGJITHSHME 
  /FLUTURA MAÇI/ PIKTORE , POETE, AMBASADORE E PAQES , PENTASI WORLD B 
  KRYETARE E LIDHJES SË SHKRIMTARËVE DHE POETËVE “PEGASI” KOSOVA “
  Prof. MIGENA ARLLATI, STUDIUESE, SHKRIMTARE, POETE, ALBANOLOGE

Creative winners from 45 countries in the world for 2015, lnpsha "Pegasus" Albania, according to belonging

Logical Conclusion:

" the literary and artistic year even for the krijueset of the krijuesët, artists and artists, explorers in the entire extent of the " Pegasus " Albania, was a year full of results, level and mirëfillësi. As a result of action with nerve and tharm, in the field of literature, art, study and culture were greatly distinguished by 45 countries of the world, which, which have expressed talent and have been distinguished for their quality productivity . The Alternative Pegasiane Academy of lnpsha "Pegasus" Albania, due to an eloquent study as well as a coherent vote, managed to determine the winners of 2015, creating chances for a beautiful battle even for the next literary year, in it Which one we're entering. The Assessment is dimensional and manifold in many areas, where the spikatja is competitive.
We thank all the nominuarit as well as the staff, who worked with will for this evidentim, which is a commendable and the case, so wide, before...".
We wish successes all winners!

Presidency presidency "Pegasus" Albania
Tirana, December 29, 2015

Creative winners from 45 countries in the world, in 2015, lnpsha "Pegasus" Albania, according to belonging:

1. "poet of the year 2015": Kurt F. Svatek Austria, Europe
2. "Universal Peace Poet": Dr. Tholana Ashok Chakravarthy, India
3. "poet of the year": Majlinda Shabani, Albania
4. "new poet of the year": asie Duke, Albania
5. " Poetic Anthology of the year ": Anthology " open lanes " (open lane) 3
6. "poet of atdhedashurisë": mentor thaqi, Kosovo, with residency Germany

7. "Price, poet, poet of / of the year" (according to countries):
Nese Yasin, Cyprues ; Niels Hay, Danmark; Yahla Lababidi, Egypt; Despina Kontaxi, Greece; Leung Ping- Kwan Hong Kong; Ciaran O’ Driscoll Iceland; Kuldeep Srivastava India; Dr. Ada Aharoni, Izrael; Luciana De Palma Italy; Kae Morii Japan; Niculina Oprea , Romania; Adolf P. Shvjedchikov, Rusi; Jaime Icho Kozak Spain, Adonis Siri ; Robert Bly, USA ,Cynthia Atkins USA; Musa Jupolli , France; Luiz Carlos Periera, USA , Dato Barbakadze, Georgia ;Partaw Naderi, Afghanistan, Carlos Ernesto Garcia, El Salvator, Jouni Inkala, Finland
Kristina Ehin, Estonia, Monika Rinck, Germany, sabols varady, Hungary
Farideh Hassanzadeh- Mostafavi, Iran , Seamus Heaney, Ireland( Është fitues i Çmimit Nobel , viti 1995) , Baek han – Yi, South Korea , Wung Phui Nam, Malaysia, Patrick Sammut, Malta, Prof.Hadaa Sendoo, Mongoli; Anne Kennedy, New Zeland, Hanne Aga, Norway, Shi Ying, Singapore, Dr. Miguel Oscar Menassa, Argentina, Tozan Alcan, Turkey, Richard Berengarten UK;
Brazil: Amaro Rodrigues of birth, roselia arrudha; Arliete Mercy Mercy, Portugal

8. "writer year": dr. Moikom Zeqo, Albania
9. "writer of the year": danai papastratou, Greece
10. "man of the year": peço kagjini, USA
11. "Liderja of the year": Teresinka Pereira, Iwa (Ohijo) USA
12. "Albanologist and translator of the year": Robert Elsie, France
13. New Përkthyesja of the year ": laureta petoshafi, vlora, Albania
14. "symbol of the man of freedom and international peace": Frei Bretto, poet, Bolivia
15. "historian of the year": prof. Dr Pigeon Xhufi, tirana
16. "Intelektualja of the year" Prof. , migena arllati, University of gjakova, Kosovo
17. "Intelektualja of the year ( for Macedonia )": Prof. Dr Bytyci-Ejupi Value, Skopje Macedonia
18. "Publicist of the year": Thoma Nika, saranda, Albania
19. "Best Director of the year": Laert Vasili, Tirana, Albania
20. "actor of the year" Anastas Nika Saranda, Albania
21. "actress of the year": yllka mujo, Tirana, Albania
22. "new artist of the year": eralda caushi, Actress Albania
23. "Këngëtarja of the year": eneida tarifa, Tirana, Albania
24. "popular singer of the year" Ramadan Kllogjri, gramsh, Albania
25. "Writer for child of the year": astrit bishqemi, elbasan, Albania
26. " Literary newspaper of the year ": newspaper " Nacional " Tirana, Albania
27. "TV reporter of the year": eni vasili, Tirana Albania
28. "cultural journalist of the year": Silvana Brace, Tirana Albania
29. "Painter of the year": artan shabani, Tirana, Art Gallery, Albania
30. Painter of the year (Europe) " Shefqet Avdush Emini, Holland
31. "Painter of the year ( Arbereshe of Italy )": Francesco Senise, Italy
32. "new painter of the year" Lida Capa, Tirana, Albania
33. New sculptor of the year ": murat keraj, gjirokastra, Albania
34. "new sculptor of the year": Arjeta Miftari, Kosovo
35. "Scholar of the year": Wendy Mary Lyster, Glasgow, Scotland, United Kingdom
36. "researcher of the year ( for arbereshe )": Pope Antonio Bellusci, Italy
37. "linguistic researcher of the year ( Italy )" Prof. Francesco Altimari, Italy
38. "best host of the year": a. Michael Rothemberg "Manifestation 100000 World Poets for change" Californi, b. Shaip Emerllahu, tetovo, Macedonia "days of naimit", c. Andon Pango, tirana "days of çajupit".
39. "Price for life work": prof. Dr Begzad Baliu, University of pristina
40. "Price for literary studies": prof. Dr Shaban Sinani, Tirana, Albania
41. "Price for dramatic studies": Prof. Josif Papagjoni, Tirana, Albania
42. "Price for philosophical studies": dr. Bashkim Abazi, Tirana, Albania
43. "Price for education and education": miradije gashi, Germany
44. "Price for arbëreshe studies" Pope Antonio Bellusci, fransineto, italiy
45. "Price for ethnological studies": prof. Dr Aferdita Onuzi, Tirana, Albania
46. "Price for exposure of mbarëshqiptare values": prof. Dr Zymer Neziri, Albanologjik Institute, pristina
47. "the price of research of popular tradition": najee kacaruho, gjirokastra
48. " Price " friend of the word ": Albert Habazaj, vlore, Albania
49. "activist for human activities": mira korançe, Tirana, Albania
50. "appreciation of the year for pedagogical science": Prof. Dr. Gjovalin Shkurtaj, Albania
51. "Association më active in promoting literary and traditional values":
A. The Association of tropoja writers with leader lulzim logu, John neçaj b. The Club Club "Vorea Ujko" Klina, Kosovo.
52. "Lexuesja of the year": lindita koplik, shkodra, with residency in Italy
53. " new lexuesja of the year ": jonida qirko, University " eqrem çabej " Gjirokastra, Albania
54. "Literary Magazines, the most successful cultural of the year": a. The Literary Magazine "Keleno" Greece of botueses panagiota zalloni b b. "constelatii diamantine" Revistă de cultură universală doina dragut, poet, publishing, Romania c. The Literary Magazine "voice of Kolkata" of publisher biplab majumdar, India D. "the season for change" of the botueses kozeta zavalani, poet tirana, DH. The Magazine "Majdan" slavica pejovic, Serbia.
55. " the best historic research book of the year: " for a new world system " Author Petro Dudi
56. " Polyphonic group of the year ": " Jonianët " Saranda, max kulo, Katerina kulo
57. "Link, Association of writers, poets, best artists of the year": a. "Xasteron" Greece president panagiota zalloni; b. "Coffee of ideas" with president dinos koubatis salaminë, Greece; c. Ube (união brasileira de escritores wants paulista - pernambuco / Brasil, President Margarett Leite De Oliveira and Secretary Lucelia Gomes, Brazil.
58. Kordinatorët of the year: a. Lucelia Gomes Brazil b. Ethel David Filiphines, c. Ismet Krasniqi, Kosovo.
59. "Creator of the year" (for diaspora): Luan Kalana, Florida, USA
61. "Visual Art Painter of the year": Murat Zeka
60.. Price: " sponsor of the year ": sh.p.k " Teoren " Orest Çelo, durres, Albania
Presidency presidency "Pegasus" Albania
President
Prof. Kristaq F. Shabani, writer, poet, scholars, aesthete
Iwa, WPS, Aom,
Man of the year 2011 " Abi (USA)
Secretary-general
/ Butterfly Maci / painter, poet, Peace Ambassador, pentasi world b
Chairman of the league of writers and poets " Pegasus " Kosovo "
Prof. Migena Arllati, scholar, writer, poet, albanologe

 

SHEFQET AVDUSH EMINI

 

Piktori Shefqet Avdysh Emini eshte nje nga fituesit e te dy çmimeve te para ne pikture,

ne Konkursin "PEGASI 2021", ne kuadrin e 25 vjetorit te themelimir te PEGASI" ALBANIA..

 

Kristaq F. Shabani

 

25 July at 11:43  · 

25 vjet PEGASI SHQIPTAR

KONKURSI ARTISTIK “PEGASI 2021” NË KUADRIN E 25 VJETORIT TË KRIJIMIT TË PEGASIT

JURIA , PASI STUDIOI ME KËNDVËSHTRIM PROFESIONAL-ANALITIK PUNIMET KRIJUESE( PIKTURA, SKULPTURA, …) TË ARTISTËVE PËR KËTË KONKURS JUBILAR VENDOSI:

Çmimi i parë

1. Mustafa Arapi (pas vdekjes) Tiranë , Albania

2. Shefqet Avdush Emini, Holandë

Çmimi i dytë

1. Idriz Berisha, Kosovë

2. Francesco Senise, Itali

3. Stavri Çati, Albania

Çmim te tretë:

1. Miradije Ramiqi Kosovë

2. Cettina Mazzei, Itali

3. Afrim Shatku Maqedoni e Veriut

Çmim special

1. Endri Beqo, Tiranë, Albania

2. Stela Canga Greqi

3. Reginaldo Pereira , Uberaba , Brazil

Skulpturë

Çmim i parë

1 Haxhi Kalluci Albania

Çmim të dytë

1. Arjeta Miftari Kosovë

Çmim të tretë

1. Murat Këraj Albania

Çmime speciale

1. Avni Behluli Gjilan

2. Kristaq Thanasi Tianë , Albania

3. Hajrie Maluka SHBA

4. Anastas Petridhi, Albania

5. Zija Karini , Shkoder, Albania...

Suksese artisteve te vleresuar!

Juria e konkursit

Presidenca e LNPSHA "PEGASI"ALBANIA

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini

https://www.facebook.com/kristaq.shabani.5/posts/10159109783843186

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN SLOVAKIA

 

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN ISTANBUL 2013

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN ISTANBUL 2013

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN ISTANBUL 2017

INTERNATIONAL ART SYMPOSIUM IN ISTANBUL 2017